19 Aralık 2010 Pazar

YENİ YENİ YEPYENİ

Yeni yıla girmemize şunun şurasında sayılı günler kalmışken, ne başka bir başlık atasım ne de başka bir şey yazasım gelmiyor. Bu sebeptendir ki gördüğünüz üzere uzunca bir süredir sallamış bulunmaktayım yine yazma işlerini.

“Yeni” kelimesi tek başına söylendiğinde bile insanın içini kıpır kıpır ediyor. Dolayısı ile şu günlerde hepimizin kıpır kıpır olması gerektiğini düşünüyorum. Amma ve lakin gerçek hayata, içinde yaşadığımız günlük hayata baktığımda bunun tam tersinin yansıdığını gözlemliyorum.

Sonuç?
Herkes depresyonda.

Dalgasına ya da öylesine yazmıyorum bunu, çok ciddiyim. Herkes ciddi ciddi depresyonda. Hem de bana kalırsa ağır depresyon. Bir gün içerisinde 30 kişi ile iletişim içinde oluyorsam, en az 25 tanesine depresyon teşhisi koyuyorum (Psikolog neyim değilim, tecrübe sadece). :)



Asık yüzler,
Off, puff sesleri,
Şişmiş gözler,
Bağırış çağırışlar,
Bıdı bıdı şikayetler,
Melankolik haller,
İsyanlar, isyanlar, isyanlar.

Yahu ne oluyorsunuz gençler? Bir silkelenin. Nefes alın, kendinize gelin.

Yeni yıla giriyoruz sayılı günler sonra. Yepyeni, tertemiz, sıfır kilometre, mis gibi bir yıl!

Yıl sonları önemlidir. Yeni bir yıla başlangıç yapıyor olmak, yeni bir binanın temelini atmak gibidir. Temeli sağlam atabilmek için eskiyen yıldan kalan pislikleriniz, pürüzleriniz, pütürleriniz, engelleriniz varsa, elinizi çabuk tutun, inleyip elinizi kafanıza koyup isyan edeceğinize, temizlik yapın. Eskiyen, size hizmet etmeyen ne varsa temizleyin, temizlenin, arının, nefes alın. Ve tertemiz, mis gibi bir nefesle yeni yılı içinize çekin. 


Hiçbir şey yapamıyorsanız da, mutluluk hormonu salgılatan güzel bir ilaç alın içiverin, kafanız azıcık güzel olsun, yeni yıla bari mutlu girin. Hem zaten uzmanlar diyor ki, 21 Aralık'ta tam ay tutulması olacakmış ve bu sebepten çok ciddi karmaşalar, kargaşalar yaşanabilirmiş, bu yüzden de insanların üzerinde negatif etkiler olabilirmiş. Yani belki de hepinizin depresyonu, bu körolmayasıca ay tutulması yüzündendir. Ve güzel haber şu ki, Ocak ayı itibarı ile tutulmanın bütün olumsuz etkileri yok olacakmış! En azından Ocak ayına kadar bu süreçte biraz gülmenizi, huzur bulmanızı sağlayacak şeyler yapmaya çalışın. Hiçbir şey bunu sağlamıyorsa, dediğim gibi ilaç kullanın. Yoksa döve döve çıkartıcam hepinizi depresyondan! :)

Yeter yahu yeni yıla giriyoruz, bi yenilenin artık! :)

16 yorum:

  1. AY! Ne de sevimli hale getirmişsin depresyon illetini..Ama dolunayın etkisi mi,az güneşli kışın etkisi mi bilinmez komik ama durum aynen dediğin gibi..
    sahi epeydir uğramadın bloğa nasıl gidiyor,keyifli gördüm seni..;)

    YanıtlaSil
  2. yok yok crazy women, ay tutulması bu kadar şiddetli hale getirdi bence :) ben de etkilenirdim muhtemelen ama çevremdeki herkesi ağlar modda görünce silkeledim kendimi, şükrettim sahip olduğum bütün güzelliklere ve tertemiz bir yıla giriyor oluşuma :) bütün bir yılımız keyifli geçsin inşallah, hepimiz için:)

    YanıtlaSil
  3. HAKLISIN burçtaşım..;)pozitif düşünelim öyle de gelsin yeni,yepyeni yılımız..:)

    YanıtlaSil
  4. Bilmem ki neden :) Bende depresyon kısa süreli; 2-3 saat. Sonra çok neşeli, sonra depresyon, sonra neşeli :)) Bu da manik depresifin bir başka hali herhalde :)

    YanıtlaSil
  5. çok sevdim. yeni yıla girme heyecanı. ve depresyon. ikisi de doğru.

    yeni yıla girmek benim için de çok önemlidir. çok heyecanlanırım. temizlenirim.

    bir de eylül ayı önemli. sanat olayları, okullar vb. açılır.

    herkes çıldırdı di mi.
    toplu cinnet.
    :)

    YanıtlaSil
  6. @crazy women, güzel burçtaşım haklısın, hep birlikte pozitif girelim yeni yıla! :)

    @francesca, çok normal yaşadığın gel-gitler, kimya mühendisliği okumak kolay iş değil, yeri gelir insanı deli eder, yeri gelir veli eder..böyle tuhaf bişey işte :)

    @deep, toplu cinnet yakında olacak gibi hissediyorum, bu gidişle olması lazım en azından :))

    YanıtlaSil
  7. Dayakla depresyondan çıkarma önerisi, tuttum bunu:p

    YanıtlaSil
  8. @Hayat Belki Bazen, hoşgeldin :))

    YanıtlaSil
  9. bu yıl dönümlerini genel olarak sevmem, doğum günü olsun, evlilik yıl dönümü olsun, yılbaşı olsun yada ne biliim sevgililer günü filan, kutlamam kutlatmam, depresyon hallerine de girmem, ha kışı da sevmem mesela üşümekten hiç hazetmem, çok üşürsem depresif olurum bak, :)

    bir de şu yeni yıl mesajları yokmu nefretimi katlıyor, noel baba'ya da ayrı ayar oluyorum, geyikler filan ne ayaksın sen baba ya, otur sıcak kuzinenin başına oku gazeteni allah allah, -aha gene ısıtıcının ayarıyla oynamışlar ayaklardan almaya başladım soğuğu- :)))

    YanıtlaSil
  10. ne güzel bi yaşam enerjisi bu yahu!

    YanıtlaSil
  11. @umituymaq, gelsin depresyon ayaklardan ayaklardan :) neyseki bu gece ay tutulacak gidecek, sonra rahatlarız inşallah biraz:) ama bu arada söylemeden edemicem, yıldönümleri güzel şeylerdir, sıcak tutar insanı, soğuktan etkilenmezsin böylece :)

    @uyumuycam, bizler hepimiz enerjinin ta kendisiyiz yahuu! arada bir silkelenmemiz gerekiyor hepsi bu :)

    YanıtlaSil
  12. sana enerji yüklü bir müzikle esiverdim.Tam motivasyon parçası;


    DİNLE! DİCK DALE DEN MİSİRLOU ..;

    gülümsediğini görüyorum dinlerken..:)

    YanıtlaSil
  13. çok fena güldüm, hala gülüyorum:)epeydir dinlememiştim, ne iyi ettin hatırlattın bu güzel havada:) rosemary, süpersin sen...

    YanıtlaSil
  14. yeni yıl sağlık mutluluk getirmesini dilerim hemşerim..son günlerimiz depresyonda normal hayatımız hep depresyonda ..inş 2011 yıkı iyi gecer hepimiz için ..
    kal sağlıcakla..

    YanıtlaSil
  15. @private, hemşerim sağolasın hepimiz için dört dörtlük bir yıl olur inşallah. Ama lütfen duymayayım öyle depresyon filan, güle oynaya yeniyıla girmemiz, bütün bir yıl gülüp oynamamız dileğiyle...

    YanıtlaSil
  16. çok güzel yazmışsın. Yeni yıl heyecanı ve bunalımlar karmaşasını. Benim için yeni umutlar yeni başlangıçlar demek yılbaşı. Bu yüzden çok mutluyum. Umarım 2011 de hepimiz için neşe ve mutluluklarla dolu bir yıl olur. Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil