7 Temmuz 2012 Cumartesi

Ya Sabır

Bu nasıl bir memlekettir ki her gün korkunç haberlerle dolu olabilir?

Okuma, yazma, yaşama hevesimizin içine ettiler.

İki satır haber okuyorum, delirip kapatıyorum sayfaları.

Çok sinirliyim, çok midem bulanıyor, öyle böyle değil.

İşte bundan sebep, ne okuyorum doğru düzgün, ne de yazıyorum. Ya sabır diyorum.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, yok Venüs retrograde'i, yok dolunay, yok şimdi Merkür retrograde'i derken enerji geçişlerinden anam ağladı. Bir haftadır kafamı yataktan kaldıramıyorum a dostlar. Adeta ruhum çekiliyor. Gerçi iyi de oluyor, bu vesile ile haberlerden, bütün olumsuzluklardan uzak kalıyorum biraz. Kimbilir belki de bedenimin uzun süredir çok uyumaya ihtiyacı vardı da onu telafi ediyordur bu vesile ile.

Bir de bu arada hayatımda ilk defa kilo vermek için diet yapıyorum. 
Fazla kilo denen şeyi hiç sevmiyorum. Oldum olası da hep zayıf bir insan oldum o yüzden keyfim yerindeydi. Fakat yaş ilerleyip hareket de nispeten kısıtlanınca kilolar ister istemez artmaya başlıyor vücutta. Erkenden önlem alınmayınca da sonra önüne geçmek zor oluyor. İşte bu sebepten biraz erken önleme çalışmalarına başladım. Bir yandan nefsimi terbiye etmeye çalıştığım için aynı zamanda ruhsal bir arınma da sözkonusu. Yani aslında vücut hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak arınıyor bu vesile ile. Ama tabi sabır ve azim gerekiyor. 

Velhasıl ben bu ara epey bir sabrediyorum. Ama biliyorum ki, sabrın sonu selamet...

13 yorum:

  1. Ne diyebilirim ki ,çoğumuz aynı duygular içindeyiz. Ninni söyleyen adam sussa artık,milletim gaflet uykusundan uyansa... Diyetinde kolaylıklar dilerim ,yazın kolay olur ,biraz karpuz beyaz peynir ,bolca su ve üstüne de yüzme,2 aya kalmaz forma girersin :)

    YanıtlaSil
  2. Ülkemizin hallerine üzülmemek olası mı.. Sonumuzun hayırlı olması için daha duyarlı, daha bilinçli olmak zorundayız. Nereye gidildiğinin ip uçları ortada.

    Kişisel sıkıntılar, olumsuzlukların tepkimesi olabilir. Kendinize dikkat edin. Diyet konusunda strese girmemenizi tavsiye ederim. Beslenme alışkanlıklarını biraz değiştirip yürüyüş ve jimnastiği de yaşamınıza sokabilirseniz kendiliğinden halloluyor kilo sorunu. Hızlı kilo vermek kalıcı olmuyor ne yazık ki. Yavaş yavaş, bir kaç yılda kilo vermek en iyisi bana göre. İki yıl önce 38 bedendim ve 40'a göz kırpıyordum, bu yıl 36 yım. Sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
  3. sabır sabır yaa sabıır :)

    YanıtlaSil
  4. Kızlar çok teşekkürler desteğiniz için. En azından düşüncelerde yalnız olmamak güzel.

    Diyet şimdilik iyi gidiyor. Çok sıkmıyorum kendimi. Dediğiniz gibi en güzeli uzun süre içerisine yayabilmek, her daim dengeli beslenmek abartmadan. Güzel olacak inşallah yavaş yavaş ;)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Tam bende arınmaya geç kendini rölantiye al diyecektim ki!Baktım ki arınmaya-diyete başlamışsın bile...
    4,5 gündür karpuz küründeyim..bir az ara verip hemen kiraz kürüne başlıycam...hadi bize kolay gelsin..kilolara elveda..;))

    ps;çift yorum onayı çok yorucu çoğu kaldırıyor...sende denesene..:)

    YanıtlaSil
  6. crazywoman cım, sana da kolay gelsin arınma sürecinde ;)yeşil çay da iç günde bir-iki fincan, epey bir faydası oluyor :)

    bu arada çift yorum onayı dediğin nedir? bağışla cahilliğimi lütfen:) bi kurcalıyayım ben de kaldırayım ona göre :)

    YanıtlaSil
  7. Sana yorum yaptığımda ,iki şifre yazmadan gönderemiyorum..:))yorum yazıyorum gönderirken çok uğraştırıyor..:))ntegypr 12 gibi örneğin..:/

    YanıtlaSil
  8. hmmm...bilmiyordum öyle olduğunu iyiki söyledin. pek anlamıyorum da zaten bu işlerden :) ayarlarda kelime doğrulama diye birşey buldum, onu iptal ettim, umarım düzelmiştir şimdi :)sağolasın uyardığın için. Sevgiler;)

    YanıtlaSil
  9. EVET! OLMUŞ SAĞOLASIN YAA!

    YanıtlaSil
  10. nasılsın canım..nasıl gidiyor işler?.:))

    YanıtlaSil
  11. :)) teşekkür ederim crazy womanım :)) tatildeyim, keyfim yerinde o yüzden, uzun bir tatil oldu, az kaldı bitmesinei dönücem çok yakında;)

    YanıtlaSil
  12. uğramışken geçmiş bayramını da kutlayayım...öpüyorum koccaman..:))

    YanıtlaSil