12 Şubat 2011 Cumartesi

Başka Türlü Bir Şey

Başka türlü bir şey benim istediğim, ne ağaca benzer ne de buluta, burası gibi değil gideceğim memleket, denizi ayrı deniz, havası ayrı hava...

Böyle işte. Bir tuhaf haller içerisindeyim uzun zamandır. Ne buralardayım, ne çok uzaklarda. Ben de bilmiyorum nerelerdeyim. Yazmıyorum, sayfalar dolusu yazmaktan korktuğum için belki. Zira yazacak çok şey var, anlatılacak çok şey var, ama yazmıyorum. Üstünü örtüyorum, geçiştiriyorum. Güzel şeyler hissedip güzel şeyler yazmak istiyorum çoğu zaman.  Ama yapmıyorum. Kaçıyorum. Tamamen kaçmak, tamamen gitmek istiyorum. Temelli gitmek, sadece gitmek istiyorum. Uzun yıllardır istediğim şeydi gitmek. Kısa kısa gidiş gelişler yaptıkça daha çok arttı isteğim. Tutamıyorum kendimi. Nedir bu yoğun istek, sonu ne olacak bilmiyorum. Ama gidince bütün huzuruma kavuşacakmışım, ihtiyacım olan, arzuladığım gerçek huzura, gerçek mutluluğa, insanca yaşanacak hayata kavuşacakmışım gibi geliyor.

Velhasıl dostlar, gitmek istiyorum. Nereye, nasıl, ne şekilde bilmiyorum. Sadece gitmek..Hiç dönmemek...




12 yorum:

  1. insan emeği ile hayalleri ile ahtapota benzer binlerce kolu olan, çekip gitmek istedikce kollarından biri takılıverir, geride bıraktıklarına...
    istediğin yere vardığını zannettiğin de dahi, aslında oraya ait olmadığın duygusu yer bitirir bir de insanı...
    gitmek kolay değildir, her ne kadar özlemse istense de,

    zaten kolay bir şey olsa gitmek can baba şiir yazmazdı hakkında (!)

    YanıtlaSil
  2. @umituymaq, haklısın geride bıraktıklarını düşününce insan bir ayağı geride kalır gidemez. Ama ya geride bırakacağını düşündüğü bir şey yok ise...ne bileyim öyle işte. kimisi çok ister ya gitmek. ben de çok istiyorum.

    @mia wallace, bu şarkıya ben de hastayım. hem de öyle böyle değil. yıllardır dinliyorum, bıkmadım, bıkmıyorum...şarkı beni çağırıyor adeta...

    YanıtlaSil
  3. iyi misin. noldu neden gitmek istiyorsun.

    YanıtlaSil
  4. @springoss, valla zor be, anca 4 kolluya biner gideriz uzaklara gibi geliyor bana,
    -çoğul yazdım ama kendi adıma yorumluyorum yanlış anlaşılmasın- :)

    YanıtlaSil
  5. EEE.. geldik yaşamı sorgulama zamanına! Şimdilerde işimiz daha bir zorlaştı.
    Aynı senin gibiyim.
    Uçuvermek,gidivermek,şu an kendimi olmadık yerlerde görmek istiyorum..
    Göçebe ruhum sürekli astral gezide..bir oraya bir buraya

    Aslında şu an kendimi çelik bir pergele benzetiyorum.BİR ayağım iğneli ayak (toprağıma sıkı sıkıya daldırmışım..kopmaktan korkan,güven istikrar arayan yanım gibi)
    Diğer ayağımın ucunda kurşun uç yaşamıma çizgiler atmak istiyorum karışık olmayan aynı yöne dönen, kararlı,sade, *ama net..
    Sen de eminim böylesin burçtaşız ya.;))
    Bir yanımız kalk git der, diğer yanımız otur ne işin var..

    Şu güven ve istikrar arayan yanıma bazen "serserice düş yollara gezgin ruhunu doyur" diyorum..sadece kitap satırlarında ve film karelerinde gidebiliyorum..

    AMA temiz düşünenlerin ödülünün de olduğunu iyi biliyorum..az kaldı çok az kaldı..güzel günler,huzur hep bizimle olacak Sevgili Bahar Dalları..:))

    Kaybolma sen! yazıların bana iyi geliyor..sen burada ol seninle olmak çok güzel..:))

    YanıtlaSil
  6. @umituymaq, insan isteyince neler yapmaz. zaten içimizdeki istekler değil mi herşeyi yaptıran...

    @Crazy woman, canım benim hoşgeldin. Buralardayım ben. İnternet denen şey bütün mesafeleri yok ediyor ki zaten.

    İnsanı tutan tek şey güven olup da hiçbir güveni olmayınca, gözü kara oluyor, gitmek koymuyor. Bu yüzden belki de. Çok huzurlu oluyorum her gidişimde. Her dönüşümde de bir o kadar huzursuz. Demek ki var bir hayır bu işte. Bakalım kader nerelere sürükleyecek.

    YanıtlaSil
  7. BAZEN akışa bırakmak iyi gelir insana sorgularken sabırda gösteriver..bu yıl yılımız olacak merak etme..yaşamak her şeye rağmen güzel be BAHAR DALLARI..:))

    YanıtlaSil
  8. Bu yıl boğa burçlarının yılı evet. Sabırla bırakıyorum o yüzden kendimi akışa :)) Şans, sağlık ve bütün güzellikler bizimle olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  9. nicedir dinlemediğim bir şarkıyı dinledim sayende...
    teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  10. eee..cemre de düştü artık bahar geldi yine BAHAR DALLARI..;)

    YanıtlaSil